Manasc Isaac și-a reimaginat acest turn de beton construit în anul 1970, pentru a deveni mai atractiv vizual, eficient și adecvat locației sale centrale.

WSP Place ( cunoscută în trecut ca Associated Engineering Plaza) se află la intersecția dintre Jasper Avenue și 109th Street, un acces important spre centrul orașului. Problema a venit în momentul în care design-ul clădirii nu a mai coincis cu cerințele tehnice, estetice și urbane ale proprietarului.

Design-ul nostru înlocuiește o mare parte din anvelopa clădirii, adăugând materiale de înaltă performanță ce permite luminii să pătrundă în spații, reducând totodata costurile de operare.

În interiorul clădirii este asigurat un mediu de lucru mai confortabil și sănătos datorită unui control climatic eficient, iar sistemele mecanice și electrice au fost înlocuite pentru a micșora consumul electric cu 40%.

Imaginea clădirii a fost îmbunătățită în acord cu importanța locației ei, cu dotări moderne ce adaugă vitalitate acestui colț urban. Noua imagine a acestei clădiri urmează principiile pe care o readaptare sustenabilă le are, aducând beneficii atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru cel social/cultural și economic.

Scop: Studiu, Renovare

Anul finalizării:   Studiu: 2010

                           Renovare: 2017

Locație: Edmonton, Alberta, Canada

 

Close